Stații de alimentare
Căutați o benzinărie pentru fiecare picătură de combustibil? Este mai ușor, mai mobil și mai ales, mai economic – cu stațiile de alimentare pentru companii și șantiere de construcții. Fie că este vorba de rezervoare de motorină, rezervoare de depozitare sau stații mobile de alimentare, cu un volum de umplere de până la 2.500 de litri, pentru aprovizionarea operațională, nu veți mai rămâne niciodată fără combustibil. Citiți mai departe pentru a afla exact cum funcționează și ce trebuie să aveți în vedere.
În categoria Stații de alimentare vă oferim produse ale următoarelor mărci: CEMO, PRESSOL.
Stații de alimentare: plinul, vă rog!
Aceste rezervoare de motorină, rezervoare de depozitare și stațiile mobile de combustibil sunt utile pentru companie, cel mai târziu atunci când vehiculele și utilajele dumneavoastră sunt folosite la kilometri distanță de orice benzinărie. Dar chiar și înainte. În cele din urmă, angajații dumneavoastră pot spune în orice moment: plinul, vă rog!
Prin ce anume se disting stațiile de alimentare?
Stațiile de alimentare cu motorină, benzină și ulei combustibil pentru uz comercial reprezintă alternativa mobilă și compactă a benzinăriei. Asemănătoare cu o pompă tipică de alimentare, acestea oferă un rezervor de stocare pentru combustibili și agenți de încălzire, o pompă și un pistol de alimentare. Spre deosebire de o pompă tipică de alimentare, rezervoarele de motorină și altele similare vin la vehicul – și nu invers. Acest lucru vă permite să vă realimentați echipamentele pe teren, pe șantier sau în companie, fără drumuri suplimentare.
Ce deosebește stațiile de alimentare de rezervoarele de depozitare?
Potrivit clasificării combustibililor și a agenților de încălzire ca substanțe periculoase sau cel puțin relevante din punct de vedere al siguranței, gama de rezervoare de depozitare este împărțită în funcție de următoarele criterii:
- Mediile autorizate (benzină vs. motorină vs. AUS 32)
- Autorizație pentru transportul intern și/sau extern
- Adecvare pentru utilizare în interior și/sau exterior
- Dimensiunea și formatul rezervorului
- Tipul de pompă (pompă manuală, pompă electrică, pompă cu membrană etc.)
- Transportabilitate (cărucior, cu pompă, pentru butoaie, buzunare pentru stivuitor, mânere de transport, ghidaje pentru chingi etc.)
Ce trebuie avut în vedere pentru manipularea stațiilor mobile de alimentare?
Nu degeaba rezervoarele de depozitare, respectiv stațiile de alimentare pentru combustibili și echipamente, se încadrează la manipularea substanțelor periculoase. Pentru utilizarea lor trebuie respectate numeroase reglementări și instrucțiuni:
1. Pentru transportul extern se aplică, printre altele, dispozițiile acordului internațional privind transportul rutier de mărfuri periculoase (ADR). Pentru anumite stații de alimentare AUS-32 nu este necesară aprobarea ADR.
2. Angajații dumneavoastră nu au nevoie de permis de conducere pentru mărfuri periculoase cât timp cât stația de alimentare are o capacitate de cel mult 1.000 de litri pentru rezervoarele de motorină sau 333 de litri pentru rezervoarele de benzină. Cu toate acestea, ADR prevede, printre altele, prezența unui stingător și etichetarea completă și lizibilă a rezervorului.
Pe lângă acordul ADR valabil la nivel internațional, pot exista și alte reglementări specifice fiecărei țări.
Mai mult decât atât, ar trebui să țineți cont de următoarele: funcționalitatea și starea generală a stațiilor de alimentare trebuie să fie verificate și documentate de experți la fiecare 2,5 ani, iar o dată la cinci ani trebuie efectuată o inspecție. Pentru umplerea și transvazarea stațiilor de alimentare trebuie folosite în mod obligatoriu produse adecvate pentru managementul scurgerilor – ar trebui să aveți întotdeauna la dumneavoastră materiale absorbante, precum lavete absorbante sau un set de urgență în caz de scurgeri.
Citiți și informațiile noastre privind depozitarea reglementară a substanțelor periculoase. Cel mai bine este să vă răspundem personal la întrebări. Pur și simplu contactați-ne.