Standarde de igienă ridicate:
Curățarea simplă a podelelor.
În vremurile SARS-CoV-2, mâinile noastre și clanțele ușilor ar trebui să fie mai curate ca niciodată. Noi dezinfectăm, menținem distanța și aducem rutinele de curățare la niveluri înalte. În cele din urmă, igiena este cea mai importantă pentru a preveni răspândirea bolilor.
Podeaua – adesea cea mai mare suprafață din încăpere – tinde să fie tratată în plan secundar atunci când vine vorba de curățenie. În mod nejustificat. Fiindcă, pe parcursul unei zile de lucru, podeaua intră în contact cu pantofii de stradă, iar datorită forței gravitaționale, aproape orice mică particulă de murdărie ajunge, mai devreme sau mai târziu, tot pe podeaua laminată, pe covor sau gresie.
Acest lucru face ca podeaua să fie un loc de colectare a microbilor și murdăriei, tocmai în birouri, ateliere și depozite, în care se mișcă zilnic mulți oameni. În timpul curățeniei, podeaua nu ar trebui uitată, în niciun caz. Sfaturile noastre vă arată cum funcționează.
Sub lupă: ce se petrece pe podele.
Mâncați de pe jos? Mai bine nu. Indiferent de cât de bine este întreținută o încăpere – murdăria pur și simplu nu poate fi evitată atât de ușor. Dar ce se adună, de fapt, acolo, pe parcursul zilei?
- Coronavirusurile se răspândesc prin infecție cauzată de picături. Dacă o persoană afectată strănută sau tușește, virusul ajunge, fie la o altă persoană, sau cade pe jos, pe o rază de doi metri. Vestea cea bună: în lipsa umidității, nu se poate înmulți acolo.
- Vă descălțați în birou? Mai degrabă nu. Tălpile umblate ale pantofilor sunt purtătorii ideali pentru oaspeți nepoftiți. Fiindcă agenții patogeni, precum bacteriile E. coli, aderă foarte bine pe profiluri de cauciuc și sunt transferați pe podeaua biroului în timpul mersului. De acolo, bacteriile se răspândesc la oameni, prin gențile sau pungile depozitate pe jos și astfel, pot provoca infecții.
- Biroul este un loc aglomerat, cel puțin opt ore pe zi. Aici, oamenii își manifestă disperarea, poartă discuții aprinse și câteodată mai mănâncă un sandvici. De aceea, pe podea se află multe urme ale vieții cotidiene și microorganisme neinfecțioase: de exemplu pietricele, firimituri sau păr.
- Pe lângă oameni, inclusiv instrumentele noastre de lucru contribuie la murdărie. Prin procesele de lucru și frecare, utilajele de fabricație produc particule de dimensiuni mari până la minuscule. Calculatoarele și stațiile de imprimare generează cunoscutul praf fin, care se găsește atât în aer, cât și pe podea.
Plan de curățenie pentru podele igienice și curate.
Măsurile de igienă sunt eficiente doar dacă sunt aplicate în mod corect. Acest lucru este valabil, în special, dacă nu vizați doar un rezultat cu aspect plăcut, ci doriți inclusiv să întrerupeți lanțurile infecțioase. Nu există nicio pardoseală la fel ca alta. Mai mult decât atât, fiecare tip de podea necesită o curățare și întreținere specială.
- Protejați-vă: ar trebui să purtați mănuși în timpul tuturor lucrărilor de curățare umedă, fiindcă acestea previn intrarea mâinilor în contact cu lichidul de curățare. Aceste mănuși trebuie să fie și să rămână uscate pe interior.
- Folosiți aspiratorul în mod corect: alegeți neapărat un aspirator industrial adecvat pentru aspirarea surselor de pericole, precum substanțele chimice, praful de lemn sau solvenți și respectați instrucțiunile de utilizare.
- Folosiți aparatul de curățare cu presiune în mod corect: pentru curățare eficientă cu presiune, reglați variabilele mecanice, termice și chimice în mod corect.
Mocheta: cum se curăță în mod corespunzător
Pardoselile textile necesită prudență la curățare, însă punctează prin captarea bună a prafului și acustica îmbunătățită.
- Folosiți un aspirator cu aspirare uscată pentru curățarea temeinică, zilnică, a mochetelor, iar pentru fibre înalte utilizați setarea fără perii.
- Înaintea unei curățenii intensive, ar trebui să pieptănați fibrele de înălțime medie și mare, în direcția țesăturii și să tratați petele în prealabil.
- Mocheta devine cu adevărat curată folosind șampoane speciale pentru covoare, fie ca pulbere uscate sau spumoase, în amestec cu apă.
- În cazul curățării umede, spuma trebuie pulverizată și încorporată cu o perie. După uscarea completă, se folosește din nou aspiratorul.
Sfat extra: un aspirator cu funcție de spălare îndepărtează petele fără mare efort, lăsând în urmă doar puțină umiditate reziduală. Ideal pentru podelele de birou, care trebuie refolosite imediat.
Pardoseala laminată: cum se curăță cu adevărat
Arată precum lemnul, dar este mai economică și mai ușor de întreținut: nu este de mirare că pardoseala laminată este atât de populară în spațiile de lucru. Singurul dezavantaj: șlefuirea este exclusă.
- Aspirarea este utilă, în primă etapă.
- Ar trebui să ștergeți zilnic pardoseala laminată, cu puțină apă și agenți de curățare blânzi. Se recomandă uscarea ulterioară. Asigurați-vă că nu se formează bălți.
- Îndepărtați micile zgârieturi folosind ulei, iar urmele de pantofi cu o gumă de șters.
- Nu folosiți în niciun caz lapte de curățare, ceară de podea sau substanțe de lustruire, fiindcă acestea lasă în urmă pete inestetice pe pardoselile laminate.
Vă rugăm rețineți: pardoseala laminată necesită doar o cantitate mică de agent de curățare; o cantitate prea mare lasă în urmă o peliculă inestetică.
Curățarea parchetului: cum funcționează
Lemnul natural sub picioare conferă un aspect confortabil în încăperi. Totuși, scaunele de birou pot lăsa șanțuri în podeaua moale. Prin urmare, protejați-vă parchetul cu un covoraș de protecție.
- Curățați zilnic parchetul, pentru a îndepărta nisipul și pietricele, înainte să lase urme.
- În cazul curățării și întreținerii, faceți diferența între pardoselile din lemn uleiat și lemn netratat. Pe primele, abordați-le exclusiv cu agenți de curățare speciali.
- În mod ideal, ștergeți parchetul cu un mop din bumbac stors, uscat sau foarte puțin umed.
- Apa stagnantă dăunează parchetului și ar trebui evitată.
- Ceruirea regulată menține luciul și sigilează lemnul.
Atenție: aspiratoarele și lavetele din microfibră sunt mai degrabă neadecvate pentru parchet – aici există riscul de zgârieturi!
Curățarea gresiei: ce trebuie să aveți în vedere
Gresia conferă încăperilor un aspect elegant. Inclusiv atunci când vine vorba despre curățarea zilnică, acestea își arată latura ușor de întreținut.
- Îndepărtați întâi praful și scamele cu un aspirator sau o lavetă pentru ștergere uscată.
- Ulterior, folosiți agenți de curățare neutri și un mop, pentru curățare umedă; gresia tolerează, fără probleme, apa.
- În cazul rosturilor întunecate, ar trebui să apelați la un agent special de curățare a rosturilor.
- Pentru gresia cu un nivel ridicat de murdărie, puteți folosi un aparat de curățare cu presiune.
Mai bine nu: nu folosiți produse de curățenie cu substanțe de întreținere. Acestea creează un strat lipicios și câteodată alunecos.
Pardoseli din PVC: cum le curățați corect
Sunteți în căutarea unei pardoseli solide? În acest caz, PVC-ul este potrivit pentru dumneavoastră. Tehnica de curățare corectă îi menține strălucirea.
- PVC-ul tolerează, fără probleme, aspirarea și ștergerea. Obțineți rezultate bune, folosind un amestec 1:1 din apă și oțet.
- Pentru ca podeaua să nu se tocească, ulterior curățați întotdeauna cu apă curată.
- Imediat după, uscați podeaua cu o lavetă moale.
- Puteți îndepărta mici urme folosind spray-uri speciale sau gume de șters.
Atenție: suprafața moale din PVC este afectată de agenții de curățare agresivi sau abrazivi.
Curățarea regulată și corespunzătoare a podelelor le prelungește durata de viață, protejează împotriva riscurilor de sănătate și crește starea de bine. În magazinul nostru de igienă găsiți produsele potrivite în acest scop.