Înapoi
Ghid de produse pentru depozit

Sfaturi cu privire la paleții din plastic

Gama de paleți variază de la paleți din lemn, aluminiu și oțel până la paleți din plastic.

Există deja informații generale cu privire la paleții returnabili din lemn.

Paleții din plastic se utilizează în special la export, fiindcă aceștia nu trebuie tratați cu gaz și nu trebuie prevăzuți cu documentele necesare, precum paleții din lemn.

Paleții din oțel și aluminiu sunt, de asemenea, foarte durabili, însă mai grei și mai scumpi decât cei din plastic. Iar în anumite circumstanțe, atunci când sunt deteriorați, pot avea muchiile ascuțite.

Paleți din plastic wt$

Diferite tipuri de paleți din plastic

Paleți de unică folosință și reutilizabili

Nu există o diferență clară între paleții de unică folosință și reutilizabili. Și paleții de unică folosință pot face, fără probleme, mai multe drumuri.

Așa-numiții paleți de unică folosință sunt caracterizați, în primul rând, de o cantitate scăzută de plastic utilizat (surse reciclate) și de un preț avantajos. Prin urmare, paleții ușori, de unică folosință, au o capacitate portantă redusă. Însă aceștia sunt folosiți de cele mai multe ori ca transport într-un singur sens, în țările în care nu se poate importa lemn sau este permis doar lemnul tratat (IPPC).

După cum sugerează numele, paleții reutilizabili pot fi folosiți pentru mai multe transporturi.

Avantajele unui palet reutilizabil:

  • Solid / poate fi utilizat timp de mulți ani
  • Capacitate portantă ridicată
  • Siguranță ridicată în muncă, fără cuie și așchii
  • Rezistent la intemperii și lavabil
  • Utilizare în camere sterile
  • Ușor de curățat / igienic
  • Sustenabil:
  • Aproape toate deșeurile de producție sunt retratate și reprocesate. Paleții din plastic reciclat au așadar un impact foarte redus asupra mediului înconjurător.
  • Rezistent împotriva dăunătorilor
  • Eficiență economică ridicată
  • Rezistent la impact și incasabil
  • Reciclabil
  • Posibilitate de asigurare pe muchiile exterioare
  • Posibilitate opțională de echipare viitoare cu transmițătoare

Dezavantajele unui palet reutilizabil:

  • Mai scump decât paleții de unică folosință sau din lemn
Paleți din plastic pha

Semipalet din plastic/palet ușor

Paleți din plastic pha

Palet igienic (polietilenă pură)

Paleți din plastic pha

Palet pentru sarcini grele cu strat antiderapant

Diferite tipuri de paleți reutilizabili

Material

Paleții reutilizabili pot fi realizați din material adecvat pentru contactul cu alimentele (de exemplu pentru transportul produselor alimentare) sau din material reciclat pur, de calitate superioară.

Utilizare

Paleți pentru utilizare pe rafturi:

Paleții care urmează să fie utilizați pe rafturi fără bază fixă, adică doar amplasați pe ambii montați, sunt expuși unei solicitări deosebite. Aceștia ar trebui să fie întotdeauna prevăzuți cu tălpi. Mai mult decât atât, se recomandă ranforsarea din fier în partea superioară și/sau în tălpi.

În special în cazul paleților în raft, sarcina mărfurilor are o importanță specială, fiindcă sarcinile concentrate pe centrul unui palet sunt greu de suportat de acesta. Prin urmare, valorile privind capacitățile portante sunt valabile doar pentru distribuția uniformă a sarcinii. O ranforsare din fier stabilizează suplimentar paletul în cazul fluctuațiilor de temperatură, atunci când plasticul devine mai moale sau mai dur.

Paleți igienici:

Aproape orice palet care are suprafețe netede și care pot fi curățate cu ușurință, poate fi denumit palet igienic. În acest caz, materialul utilizat nu are importanță.

Paleți adecvați pentru contactul cu alimente:

Acești paleți trebuie să fie realizați din materiale noi, astfel încât să nu existe probleme în caz de contact direct cu produse alimentare.

Capacități portante

În cazul paleților se face o diferență între 3 tipuri principale de capacități portante:

  • Statică: paletul se încarcă și nu se deplasează
  • Dinamică: paletul se încarcă și se deplasează cu căruciorul elevator sau cu camionul
  • În raft: în special în cazul unui suport în două puncte

(a se vedea paleți utilizați pe rafturi)

Structură

Paleții sunt disponibile ca variantă cu picioare și variantă cu tălpi.

În cazul unei variante cu picioare, acestea, sau inclusiv montanții paletului, nu sunt legate între ele cu o traversă inferioară. Avantajul clar este ușurința de preluare de pe toate laturile, folosind căruciorul elevator.

În cazul variantei cu tălpi, picioarele sunt conectate între ele, ceea ce stabilizează paletul și îl face adecvat inclusiv pentru transportarea pe căi cu role sau pe transportoare cu lanț.

Partea superioară a paletului este disponibilă atât ca variantă deschisă, cât și plină. În cazul unei structuri deschise, greutatea proprie a paletului este semnificativ mai mică, iar apa se poate scurge imediat. O structură plină are avantajele ei, în ceea ce privește igiena, curățarea și rigiditatea.

Muchiile părții superioare ale paletului previn căderea articolelor. În special în cazul cutiilor de carton și a lăzilor, micile proeminențe sunt foarte utile.

Atât partea inferioară a paletului, cât și tălpile sunt disponibile cu structură plină sau deschisă. Inclusiv în acest caz, structura plină este mai ușor de curățat.

Produsele noastre de top din acest ghid
Relevant
Număr articole: 42